Білорусько-російські навчання «Захід-2017» становлять більшу загрозу для країн НАТО, ніж для України, - дипломат

Білорусько-російські навчання «Захід-2017» становлять більшу загрозу для країн НАТО, ніж для України, - дипломат
Білорусько-російські військові навчання «Захід-2017» заплановані на вересень

У навчаннях «Захід-2017» мають взяти участь 12700 військовослужбовців

Посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв’ю «Главкому» прокоментував білорусько-російські військові навчання «Захід-2017», які заплановані на вересень. Як відомо, вже зараз російські війська зайшли до Білорусі. Та чи становить їх присутність небезпеку для України, враховуючи російську агресію по відношенню до нашої держави?

«Тут проблема, скоріше, у росіянах. Білоруси поводяться більш щиро і відкрито. Олександр Григорович (Лукашенко) дуже багато розповідав Петру Олексійовичу (Порошенку) про те, що ніякої загрози для України немає. Я особисто білорусам вірю, росіянам не вірю. Бо будь-які навчання на кордонах України за участю російського контингенту – це є питанням безпеки для України», - зазначив Кизим.

Дипломат  додав, що слід зауважити на те, що ці білорусько-російські військові навчання тільки частково відбуватимуться на території Білорусі, близько 3000 російських військовослужбовців братимуть участь у цих навчаннях, решта – білоруси.

«Навчання відбуватимуться на шести полігонах, які знаходяться фактично у центрі Білорусі, не на кордоні з Україною. На мій погляд, ці навчання становлять більше загрози не для України, а для наших друзів з країн Північноатлантичного альянсу», - вважає посол.

Про те, скільки російських військ є в Білорусі вже зараз і  які роди військ та де вони дислоковані. Український дипломат відповів: «Цієї інформації немає, вона не є публічною. Ми лише знаємо про те, що у навчаннях мають взяти участь 12700 військовослужбовців».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: