Білоус розповів про фішку нового закону про приватизацію

Білоус розповів про фішку нового закону про приватизацію
Ігор Білоус

Ігор Білоус сподівається, що закон буде прийнято до літа

Фонд державного майна передає в Кабінет міністрів, а потім у парламентські комітети новий законопроект, що спрощує процес приватизації. Про це в інтерв’ю ЛІГА повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус.

«Прем’єр дав добро, ми запускаємо проект у Кабмін, потім комітети й голосування. Я би хотів випустити його з Кабміну за місяць. Хотілося б прийняти до літніх канікул», - розповів Білоус.

За словами голови Фонду держмайна, після прийняття закону весь процес приватизації суттєво спроститься. Державні компанії поділятимуться на дві категорії: великі та малі. За розробленою Мінекономрозвитку методикою до великих компаній відносяться ті, де розмір активів перевищує 250 млн грн.

«Великі продаватимуться з радником, який вивчає попит, працює над умовами й радить початкову ціну. Вона буде погоджуватися з ФДМ і Кабміном», - уточнив Білоус в інтерв’ю.

«Все решта – дрібне й продається через електронний аукціон «Прозорро» чи на якійсь іншій платформі. Без людей. І без оцінки. Фішка цього закону в тому, що ринок надаватиме оцінку», - зазначив голова Фонду.

Він підкреслив, що новий закон скоротить число регуляторних актів. Замість семи законів буде працювати один.

«Я прихильник фундаментальних реформ, а не побілити і пофарбувати. Цей закон дасть нам можливість в очах Заходу виглядати нормальними цивілізованими людьми. Ми нічого нового не вигадуємо, просто адаптуємо досвід інших країн», - додав Білоус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: