Більше 500 мільйонів осіб у світі приховано використовують, щоб заробляти на криптовалюті

Більше 500 мільйонів осіб у світі приховано використовують, щоб заробляти на криптовалюті

Люди, яких використовують для збачагення на криптовалюті, навіть не знають, що ними користуються

Деякі веб-сайти заробляють гроші, використовуючи криптоконверсії в браузерах своїх користувачів, так до прихованого «видобутку» залучили понад 500 млн користувачів, при цьому вони не мають поняття про свою залученість. Про це повідомив сервіс, що займається блокуванням реклами AdGuard.

«Ми були одними з перших, хто додав захист від цієї прихованої діяльності. Користувачі AdGuard тепер отримують попередження, якщо веб-сайт намагається добути скрипт, і користувачам надається можливість залишити або заблокувати запуск скрипта», - повідомили в сервісі.

У списку кращих 100 тис. сайтів фахівці шукали коди для CoinHive і JSEcoin, найпопулярніших рішень для використання браузерів в даний час.

І виявили 220 сайтів, які запускають розробку, коли користувач відкриває свою головну сторінку з сукупної аудиторією в 500 мільйонів чоловік. Ці люди живуть у всьому світі; є сайти з користувачами з США, Китаю, країн Південної Америки і Європи, Росії, Індії, Ірану ... і цей список можна продовжити.

Скільки грошей ці веб-сайти зробили? У AdGuard оцінили їх спільний прибуток на суму понад 43 000 доларів США.

«Знову ж таки, зараз це не мільйони, але ці гроші були «зароблені» протягом трьох тижнів при майже нульовому вкладі», - пояснили в сервісі.

Розглядаючи список веб-сайтів уважніше, було виявлено, що багато хто з них з «сірої зони», в основному піратських ТВ і відео-сайтів, торрент-трекерів і порно-сайтів.

«Є пояснення того факту, що пошукова система браузера знаходиться в основному на сайтах з тіньовою репутацією. Ці сайти традиційно відчувають труднощі з зароблянням грошей через рекламу, тому вони відкриті для експериментів та інновацій», - зазначили в компанії.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: