Більшість каталонців вважають незаконним майбутній референдум про відділення

Більшість каталонців вважають незаконним майбутній референдум про відділення

Дані опитування свідчать, що референдум у нинішньому вигляді не підтримують 56 відсотків респондентів

Велика частина жителів Каталонії вважає запланований на 1 жовтня референдум про незалежність цієї автономії незаконним. Про це свідчать дані опитування, проведеного на замовлення газети El País інститутом дослідження громадської думки Metroscopia. Видання публікує його результати в неділю, 10 вересня.

Так, 56 відсотків респондентів вважають, що якщо голосування пройде в тому вигляді, в якому воно заплановано зараз, воно не буде вважатися законним і не отримає юридичної сили.

Відповідаючи на інше питання, все ті ж 56 відсотків учасників дослідження висловили думку, що регіональна адміністрація на чолі з Карлесом Пучдемоном повинна змінити свою політичну стратегію і приступити до переговорів з Мадридом.

В опитуванні Metroscopia взяла участь 1 тисяча осіб.

Голова іспанського уряду Маріано Рахой виступає проти проведення плебісциту. 7 вересня Конституційний суд (КС) Іспанії призупинив дію прийнятого парламентом Каталонії закону про референдум.

Офіційний Мадрид наполягає, що документ, прийнятий 6 вересня каталонським парламентом, що регулює порядок відділення цього регіону від решти частини країни, порушує конституцію. Як аргумент влади призводять судовий вердикт від 2015 року про неприпустимість будь-яких дій, що підривають єдність держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: