Більшість користувачів інтернету висловилися проти заборони абортів

Більшість користувачів інтернету висловилися проти заборони абортів
На думку 23% користувачів інтернету, можливість зробити аборт потрібно обмежити

За заборону переривання вагітності виступив лише кожен десятий

68% користувачів інтернету, які взяли участь в опитуванні «Главкома» щодо заборони абортів, вважають, що в Україні не потрібно на законодавчому рівні забороняти переривання вагітності. «Жінка має право вирішувати сама», - переконана більшість.

Разом із тим, на думку 23% користувачів інтернету, можливість зробити аборт потрібно обмежити, не вдаючись при цьому до повної заборони.

За повну заборону абортів виступив кожен десятий. «Треба слухати церкву», - вважають вони.

Всього в опитуванні взяли участь поняд 3,5 тисячі читачів.

ab

Як відомо, в кінці вересня-на початку жовтня Польщею прокотилася хвиля протестів у зв’язку з рішенням Сейму щодо повної заборони абортів і введенням кримінальної відповідальності за його проведення, виключаючи тільки випадки, за яких «смерть ненародженої дитини є наслідком лікувальних дій, необхідних для запобігання безпосередньої загрози для життя матері».

Через кілька днів тема, що збурила польське суспільство, перекинулась на Росію. Тамтешній уряд підтримав законопроект про заборону бебі-боксів - спецпунктів, де матері могли анонімно залишати небажаних дітей.  Російські правозахисники та журналісти не виключають, що далі до порядку денного повернеться питання про заборону абортів: на цьому наполягає РПЦ і новий дитячий омбудсмен.

Тема заборони абортів була піднята і в Україні. Митрополит московської церкви в Україні Олександр Драбинко закликав заборонити аборти на законодавчому рівні. На думку релігйного діяча, потрібно виключити аборти з переліку послуг, що надаються в рамках системи медичного облуговування. За словами Драбинка, церква збирається ініціювати збір підписів серед прихожан щодо заборони абортів, також митрополит буде ініціювати слухання у Верховній Раді з даного питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: