Більшість росіян визнали, що страждають від економічної кризи

Більшість росіян визнали, що страждають від економічної кризи

Більшість жителів РФ впевнені, що економічна криза - надовго

Переважна більшість росіян (80%) згодні з ствердженням, що в РФ зараз економічна криза. Не поділяють цю позицію 15% респондентів,  свідчать дані опитування «Левада-Центру».

Як вважають 17% респондентів, криза триватиме рік або півтора, 21% налаштований песимістично - не менше двох років. Кожен четвертий (25%) переконаний, то «криза буде дуже тривалою, її наслідки будуть проявлятися на протязі багатьох років». Кожен п'ятий (22%) відзначає, що «зараз важко сказати, як довго вона триватиме і наскільки глибокою вона виявиться».

Соціологи також попросили росіян оцінити, на скільки відсотків в середньому виросли ціни на товари і послуги, які купує їх сім'я, в порівнянні з цінами за аналогічний період минулого року. Більшість респондентів вказали на значне підвищення цін: за словами 35% росіян, ціни виросли на 15-30%, ще третина (33%) оцінила зростання на 30-50%, а 15% сказали про зростання на 50-100%.

Тим часом відносна більшість росіян, в чиїх сім'ях є працюючі, не очікують затримок заробітної плати (49%), її зменшення або урізання (40%), скорочення кадрів, звільнення (44%).

Не виключають затримок виплат протягом найближчих тижнів, місяців 24% росіян. Про те, що їх зарплата може бути урізана в найближчі тижні, місяці сказали 27%. Що стосується можливості звільнення, 28% вважають, що це може статися в найближчі тижні, місяці. Уже зіткнулися із затримками виплат 17% респондентів, з їх зменшенням - 23%, зі звільненням - 14% учасників опитування.

Як відомо, криза в Росії почалася після окупації українського Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: