Біля Ради сталися сутички: затримано 11 мітингувальників

Біля Ради сталися сутички: затримано 11 мітингувальників

Мітинг біля парламенту 18 жовтня 2017 року 

Ситуація в урядовому кварталі на вечір 18 жовтня стає більш напруженою

Правоохоронці затримали 11 мітингувальників після сутичок під ВР. Про це повідомив керівник Департаменту комунікацій Національної поліції Ярослав Тракало.

«Унаслідок події під ВР затримано 11 осіб, активних учасників», - сказав Тракало.

Він нагадав, що учора внаслідок прориву фільтраційного кордону, мітингувальники забрали щити та амуніцію правоохоронців.

За його словами, протягом дня із представниками наметового містечка проводили перемовини щодо повернення державного майна, але активісти відповідали відмовою.

«Коли колона активістів, із викраденими у правоохоронців щитами у руках, вишикувалась біля будівлі, поліцейські вкотре закликали мітингувальників повернути засоби захисту, однак вкотре отримали відмову. Унаслідок чого виникла сутичка та штовханина. Після інциденту було затримано 11 активних учасників. Їх відпустять після встановлення анкетних даних, отримання пояснень та складання матеріалів», - зазначив Тракало.

Він уточнив, що, за останніми даними, вже опитані та відпущені троє із затриманих.

«Поліція вкотре наголошує, що право громадян на мирне зібрання та вільне волевиявлення своїх поглядів - невід'ємне конституційне право кожної людини, до якого ми ставимось із повагою, однак ми закликаємо організаторів та учасників акції повернути амуніцію правоохоронцям і висловлювати свої позиції у цивілізований спосіб, не влаштовуючи провокацій», - ркзюмував він.

Сьогодні на безстроковому мітингу під Верховною Радою знову сталася бійка між протестувальниками та поліцейськими із застосуванням сльозогінного газу.  Учасники мітингу відібрали у поліцейських кілька щитів. Напередодні через це поліція відкрила кримінальне провадження, це розцінили як крадіжку майна співробітників Національної гвардії.

Також МВС обнародувало відео, як мітингувальники забивають ногами поліцейського. Постраждалий 27-річний поліцейський Ігор Яценко - ветеран АТО.

Як повідомляв «Главком» раніше, 17 жовтня на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими..

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Читайте матеріал «Главкома» Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: