Близько мільйона людей у Барселоні вийшли на підтримку незалежності Каталонії

Близько мільйона людей у Барселоні вийшли на підтримку незалежності Каталонії

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії

У Барселоні близько мільйона людей вийшли на акцію у підтримку референдуму за незалежність Каталонії від Іспанії.

Про це повідомляє Reuters.

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії і скандували гасла: «Ми будемо незалежною країною!» і «Ми сповнені надії!».

«Ми сподіваємось, що зможемо провести референдум, оскільки в демократичній країні є нормальним можливість голосувати», — сказав 42-й річний учасник акції, який прийшов підтримати демонстрантів разом зі своєю сім’єю.

Більшість глав міст регіону заявляли, що дозволять використовувати муніципалітети для голосування. А мер Барселони казав, що зробить усе можливе, аби дати людям змогу висловитись і проголосувати.

Як повідомляв «Главком», парламент та глава уряду Каталонії схвалилипроведення референдуму про незалежність. Референдум мав би відбутися 1 жовтня.

Нагадаємо, в червні 2016 року голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що проведення референдуму про вихід Великої Британії з ЄС показало, що автономна область, якою він керує, також може вийти із складу Іспанії.

В 2014 році регіональний уряд Каталонії запланував провести референдум про незалежність. Однак тоді його заблокував Конституційний суд Іспанії на прохання уряду країни.

На початку червня цього року Каталонія назвала дату референдуму про незалежність від Іспанії.

Згодом у Барселоні пройшла масова акція за незалежність Каталонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: