Бойовика, який катував поранених солдат на Донбасі, депортують з Норвегії

Бойовика, який катував поранених солдат на Донбасі, депортують з Норвегії

Петровський знімав відео, як вбойовики відрізають вуха загиблим солдатам української армії

Бойовика угруповання «Русич» Яна Петровського, який воював проти української армії на Донбасі у 2014-2015 роках, депортують до Росії з Норвегії, де він жив з 2004 року.

Рішення про депортацію прийнято урядом Норвегії, пише Meduza.

Петровський був одним із командирів бойовиків та соратником неонациста Олексія Мільчакова, разом з яким брав участь у бойових діях біля селища Металіст Луганської області.

Під час бойових дій Петровський та Мільчаков знімали відео, як вони відрізають вуха загиблим солдатам української армії, а також інші ролики, на яких вони жорстоко знущаються з поранених солдат, катують їх та глумляться над тілами загиблих. Відео потім викладали в соцмережу «ВКонтакте».

Норвезька преса називає Яна Петровського праворадикальним екстремістом. The New York Times згадує про нього як про учасника «мутного націоналістичного руху», члени якого під опікою російської влади намагаються «зрушити вправо» європейську політику.

Бойовики «Русича» покинули територію України в кінці червня 2015 року.

Петровський чекає суду у справі про позбавлення норвезької посвідки на проживання, який скоро має відбутися в Норвегії. Він має намір довести, що його депортація є підсумком «політичного переслідування».

Втім, незабаром Петровського можуть притягнути до відповідальності і в інших справах.

Сам Петровський категорично відкидає всі ці звинувачення.

«Я не скоював жодних воєнних злочинів. Ми захищали російських людей, лише брали участь у воєнних діях», – вважає бойовик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: