Болгарський телеканал вибачився за показ української карти без Криму

Болгарський телеканал вибачився за показ української карти без Криму
Карта України без Криму

Посольство України в Болгарії отримало від болгарського телеканалу лист з вибаченнями за розміщення карти України без Криму

Болгарський телеканал «bTV» назвав показ в ефірі карти України без Криму технічною помилкою і приніс свої вибачення. Про це 21 липня Крим.Реалії повідомили в посольстві України в Болгарії.

«7 липня в ранковій програмі телебачення «bTV» (входить до трійки найрейтинговіших у Болгарії) під час інтерв'ю на тему болгарської діаспори нового голови державного агентства з питань болгар за кордоном Харалампієва було розміщено карту України без Криму», – повідомили в посольстві.

18 липня у відомстві отримали лист від керівництва компанії, де, крім іншого, розповіли, що «співробітники скористалися матеріалами Державного агентства з питань болгар за кордоном».

Нагадаємо також, що у червні у центрі столиці Казахстану у рамках Astana Art Fest  розмістили 84 фігури з прапорами та символікою різних країн, проте карта України виявилася без Криму.

За  повідомленням журналістів, карту, ймовірно, перемалювали спеціально для президента РФ Володимира Путіна, який був з візитом в Астані. Однак, під час візиту Путіна Крим на карті був український. Натомість, російська карта була представлена без Криму. Ймовірно, це обурило російського президента і казахи карту перемалювали.

Пізніше глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що у Казахстані замалювали скандальні карти Росії і України, на яких півострів «відійшов» до РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: