«Бориспіль» і ще два держпідприємства отримали нових керівників

«Бориспіль» і ще два держпідприємства отримали нових керівників
Аеропорт «Бориспіль»

Оголошено переможців конкурсу на керівників ДП Міжнародний аеропорт «Бориспіль», ДП «Укрхімтрансаміак» та ДП «Маріупольський морський торговий порт»

У четвер, 1 грудня, завершився конкурс на керівників ДП Міжнародний аеропорт «Бориспіль», ДП «Укрхімтрансаміак» та ДП «Маріупольський морський торговий порт». Комітет з призначень обрав за конкурсом та рекомендував на посаду керівника «Борисполя» - Павла Рябікіна, «Укрхімтрансаміака» - Павла Шебесту, «Маріупольського порту» - Олександра Олійника.

«Наприкінці листопада у Парламенті я публічно пообіцяв, що до 2 грудня ми завершимо проведення прозорих конкурсів і ці підприємства отримають нових керівників. Перед ними (керівниками) стоять важливі завдання - налагодити ефективну роботу держпідприємств. Переконаний, що для цього є усі необхідні передумови», - прокоментував завершення конкурсів перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Рябікін, переможець конкурсу на посаду керівника аеропорту «Бориспіль», має 29 років професійного досвіду, зокрема в авіакомпанії «Експрес Авіа», ТОВ «РК Партнери», ТОВ «РОЦ «Зелений порт». Рябікін також був народним депутатом України третього скликання, а у 2005-2006 займав посаду заступника міністра транспорту та зв’язку України. З 2014 року працює в Київській міській адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури та транспортного будівництва.

Шебеста, переможець конкурсу на посаду керівника ДП «Укрхімтрансаміак», має понад 23 роки професійного досвіду, що включають роботу на позиції менеджера у компаніях «Johnson & Johnson», «ZentivaInternational», «Сперко Україна». З травня 2015 Павло Шебеста працює менеджером з розвитку бізнесу в компанії «BLOCK Technical AG», Швейцарія.

Олійник, переможець конкурсу на посаду керівника ДП «Маріупольський морський торговий порт», має 24 роки досвіду роботи на цьому ж підприємстві на посадах інженера, начальника декількох відділів, а також директора порту. У 2009 - почесний працівник транспорту України.

Всі три керівники були обрані в порядку конкурсного відбору для найбільш важливих держпідприємств, визначеному постановою уряду.

Конкурси проходили у 2 етапи: 1) попередній відбір кандидатів на рівні комісій при Комітеті з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств, 2) відбір на рівні Комітету з призначень. У порівнянні з попередніми процесами відбору, кількість членів Комітету з призначень збільшилася з 9 до 18.

У конкурсі на керівника Міжнародного аеропорту «Бориспіль» взяло участь 26 претендентів, ДП «Укрхімтрансаміак» - 32 претенденти, ДП «Маріупольський морський торговий порт» - 6 претендентів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: