Боротьба зі СНІДом. В уряді вирішили долучитись до глобальної мети «90-90-90»

Боротьба зі СНІДом. В уряді вирішили долучитись до глобальної мети «90-90-90»

Уряд заявляє про готовність покращувати стан здоров'я населення, зокрема в контексті протидії ВІЛ/СНІДу

Сьогодні реформування системи охорони здоров'я України відображає готовність уряду України покращувати стан здоров'я населення, зокрема в контексті протидії ВІЛ/СНІДу. Глобальна мета боротьби «90-90-90» полягає в тому, щоб до 2020 року 90% ВІЛ-інфікованих знали про свій діагноз, 90% з них - отримали лікування, а 90% цих людей мали понижене вірусне навантаження. Про це заявила заступник міністра охорони здоров’я Оксана Сивак під час виступу на конференції національних та міжнародних експертів, повідомляє прес-служба МОЗ.

«Наша спільна діяльність спрямована, як на створення необхідної законодавчої бази, так і на вирішення конкретних проблем громадян, незалежно від їхнього ВІЛ-статусу. Пріоритетні напрями діяльності МОЗ України у цьому контексті – рівний доступ населення до лікувальних та профілактичних послуг, у тому числі представників груп підвищеного ризику», – зазначила Сивак.

За її словами, в Україні створюється система громадського здоров’я, як ресурс для національної безпеки, засіб, що дозволяє людям жити благополучним, продуктивним і якісним життям.

На конференції близько 450 учасників – експертів міжнародного рівня з України, Нідерландів, Польщі, Казахстану, Молдови представлять останні практичні напрацювання та поділяться досвідом у сфері лікування та профілактики ВІЛ/CНІДу, обговорять ключові напрями. Зокрема, визначення ефективних моделей надання ВІЛ-послуг, у тому числі моделі фінансування, децентралізації та в контексті реформування системи громадського здоров’я, що слугуватиме оптимізації схем лікування та розширення доступу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: