Бойовик Жилін залишив після себе цілу міжнародну бізнес-імперію

Бойовик Жилін залишив після себе цілу міжнародну бізнес-імперію
Фото © vk.com/Евгений Жилин

Харків`янин Жилін має активи в Україні та Росії

Лідер терористичної організації «Оплот» Євген Жилін, начебто застрелений кілером, мав бізнес у кількох містах Росії та до останнього зберігав привабливі активи в Україні, йдеться у статті «Главкома».

В середині 2014 року в Москві було зареєстровано «Міжрегіональну спортивно-патріотичну громадську організацію «Оплот». Серед її засновників – Євген Жилін, Олексій та Тетяна Олійники, Сергій Завілейський. Суперважкоатлет Олексій Олійник – професійний боєць, до цього виступав у боях без правил під прапором України та привернув увагу російських ЗМІ після того, як у 2014 році на змаганнях у США вийшов на бій у футболці із зображенням Путіна. Тетяна Олійник – його дружина. Інший співзасновник російського «Оплоту», Сергій Завілейський, – головний редактор телеканала «Боєць». Нещодавно його було призначено віце-президентом Федерації боксу міста Сочі. Віце-президент «Оплоту» – Анатолій Орбан, працює головою одного з відділень прокремлівської партії «Справедлива Росія».

Офіційно громадська організація «Оплот» займалася «допомогою» Донбасу. Однак постачання товарів на Донбас не обійшлось без іншої організації – ТОВ «Оплот», яку ним було створено у Москві влітку 2015 року за адресою вул. Братиславська, 23, оф. 19. Напрямки її діяльності: оптова торгівля фруктами, овочами, торгівля м'ясом, консервами і т. ін. Слід зазначити, що за цією ж адресою зареєстровано з десяток фірм, і всі – приблизно в той самий час, що й компанія «Оплот». Сфера їхньої діяльності – від ресторанної справи до будівництва і торгівлі деталями до автомашин.

Дружина Жиліна Ганна Короткова мешкає з дітьми за 80 км від Харкова у російському Бєлгороді. Саме там навесні цього року було зареєстровано на її ім`я фірму «Вояж гор», яка спеціалізується на ресторанно-готельному бізнесі. Вона й донедавна залишалася власницею фірми «Конкор-Трейд» та співвласницею ПП «Ікка», зареєстрованих у Харкові.

В Україні ж розгорнулася боротьба за активи, залишені Жиліним. Одна зі структур лідера «Оплоту» – фірма «Харківспецнадра», де у засновниках досі зазначені його батьки – Володимир Жилін та Олександра Жиліна. Ця структура наразі опинилися у центрі судової суперечки навколо привабливого активу – будівлі площею 25 тис. кв. м на вул. Плеханівській, 126 у Харкові. Інша фірма родини – «Ортія», ліквідована у грудні 2014 року. Незважаючи на це, вона фігурує у кількох судових спорах, пов’язаних з питанням права власності на кілька будівель у Харкові.

Про те, що це не єдині фірми, де були присутні інтереси Євгена Жиліна, може свідчити ім`я керівника наведених вище компаній («Ортія» та «Харківспецнадра») – Назарова Андрія Олександровича. Людина з таким ім`ям у 2011 році працювала оперуповноваженим відділу з боротьби з корупцією УБОЗ ГУ МВСУ в Харківській області. Тобто там, де до 2010 року працював Жилін.

Як можна дізнатись з відкритих джерел, Назаров керує або керував до недавнього часу кількома іншими фірмами, які можуть бути пов’язані з Жиліним. Наприклад, ТОВ «Дистриб'юторська компанія «Меркурій» (оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, олією, тваринним маслом та жирами), охоронною фірмою «Пантера» (закрита у травні), а також фірмою з назвою «Ломбард ТОВ СК «Оплот» і Компанія».

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Спецагент ФСБ Євген Жилін та його бізнес. Кілька причин сумніватися у смерті бойовика»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: