Бойовики активізують застосування безпілотників для бомбардувань сил АТО

Бойовики активізують застосування безпілотників для бомбардувань сил АТО

Із початку травня було здійснено 91 політ БПЛА бойовиків

Із середини травня російські найманці на Донбасі активізували ведення розвідки із застосуванням безпілотних летальних апаратів. З початку травня було здійснено 91 політ, з яких лише за цей тиждень 59 польотів БПЛА противника. При цьому у квітні було зафіксовано лише 60 таких польотів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«Активізація застосування безпілотних летальних апаратів обумовлюється створенням у квітні цього року в 1 та 2 армійських корпусах окремих рот БПЛА. Крім того, триває процес формування таких підрозділів у бригадах та полках цих корпусів», - ідеться в повідомленні.
За даними розвідки, противник збільшує використання безпілотних літальних апаратів і в ударному спорядженні. «Для ураження важливих об’єктів сил АТО широко застосовуються ручні кумулятивні гранати РКГ-3ЕМ. Прикладом цього є скинуті три гранати з БПЛА типу «квадрокоптер» 16 травня цього року в районі Тарасівки (12 км на південний схід від Волновахи, 10 км від лінії розмежування)», - повідомляє ГУР.
Розвідка вважає, що в подальшому слід очікувати збільшення випадків застосування безпілотних комплексів в ударному спорядженні. «Для цього Росія прискореними темпами вдосконалює та створює нові ударні БПЛА, які проходять бойові випробування на сході України», - інформує ГУР.
«Зокрема АТ «Концерн «Систепром» (м. Москва) створив новий багатофункціональний повітряний роботехнічний комплекс зі спеціалізованим безпілотним апаратом «Воздушный ударный робот коптерного типа». У березні поточного року на полігоні федеральної бюджетної установи «33 Центральный научно-исследовательский испытательный институт МО РФ» (н.п. Шихани Саратовської обл.) проведено його випробування. Під час тестування здійснювались пуски снарядів-ракет реактивних вогнеметів «Шмель» та «Шмель-М», - повідомляє розвідка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: