Бойовики не пустили інспекторів ОБСЄ у селище під Маріуполем

Бойовики не пустили інспекторів ОБСЄ у селище під Маріуполем

Місія поінформувала про інцидент Спільний центр з контролю та координації

Озброєні бойовики «ДНР» не пустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у тимчасово окуповане селище Сєдове Донецької області. Про це йдеться у звіті місії за вихідні, опублікованому ввечері 9 жовтня на сайті ОБСЄ.

«8 жовтня чотири озброєні особи зупинили патруль СММ на блокпосту, розташованому на північно-західній околиці підконтрольного «ДНР» смт Сєдове (106 км на південь від Донецька), і попросили спостерігачів показати їхні національні паспорти і план патрулювання. Оскільки спостерігачі відмовилися це зробити, їх не пропустили до Сєдового. Місія поінформувала про це Спільний центр з контролю та координації», - йдеться у звіті.

Окремо сказано, що СММ продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Комплексом заходів із виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року і доповненням до нього про відведення озброєння калібром до 100 мм, а також Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

«8 жовтня в непідконтрольних уряду районах члени патруля місії бачили 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм), що стояли за 2,5 км на північний схід від с.Заїченко, і 2 протитанкові ракетні комплекси (9К111 «Фагот», 120 мм) неподалік с. Ужівка (кол. Ленінське, 24 км на північний схід від Маріуполя), розміщення там яких є порушенням», - повідомили у місії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: