Бойовики перемістили до Станиці Луганської посилену танкову роту

Бойовики перемістили до Станиці Луганської посилену танкову роту

Заплановане на 13 жовтня відведення передових підрозділів військ РФ з району н.п. Станиця Луганська не проведено

Російсько-окупаційні війська затягують реалізацію рамкової угоди від 21 вересня 2016 року про розведення сил та намагається перекласти відповідальність за її зрив на українську сторону. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ГУР інформує, що заплановане на 13 жовтня ц.р. відведення передових підрозділів 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ з району н.п. Станиця Луганська не проведено.

При цьому, за даними української розвідки, виконані демонстративні дії: з м. Луганськ у напрямку н.п. Станиця Луганська переміщено посилені танкову та мотострілецьку роти з’єднання; здійснено часткову ротацію особового складу бригади.

Нагадаємо, 13 жовтня міністр оборони Степан Полторак заявив, що згідно з рамковим рішенням про розведення сил та засобів українські війська відвели сили в Золотому та Петрівському, рішення про відведення в Станиці Луганській наразі приймається. 

У вівторок, 11 жовтня, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що про розведення сторін у Станиці Луганський найближчим часом не йтиметься. Ситуацію ускладнили обстріли бойовиків. Від останнього не минуло і тижня, а це суперечить домовленостям. Крім того, на думку міністра Полторака, місія ОБСЄ має посилити контроль за цим процесом.

Напередодні заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що бойовики почали відведення сил поблизу Станиці Луганської.

Жителі Станиці Луганської бояться, що після відведення військ місто захоплять бойовики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: