Бойовики порушили «хлібне перемир’я» і обстріляли житловий квартал Красногорівки

Бойовики порушили «хлібне перемир’я» і обстріляли житловий квартал Красногорівки

Штаб АТО зафіксував 11 збройних провокацій ворога с початку доби

Незважаючи на оголошене днями так зване «хлібне перемир'я», ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.

«Упродовж сьогоднішнього дня російсько-терористичні бандформування не лише продовжували застосовувати зброю проти українських воїнів, але й вчергове обстріляли житловий квартал одного з прифронтових населених пунктів. Станом на цю годину штабом операції зафіксовано 11 ворожих збройних провокацій вздовж усієї лінії зіткнення. Майже половина з них характеризується застосуванням противником мінометів різних калібрів», - йдеться у повідомленні.

Приморський напрямок. Ще вночі бойовики, використовуючи 120-мм міномети та протитанкові гранатомети, здійснили обстріл невисокої інтенсивності позицій український військових у районі Лебединського. Вранці з мінометів калібру 82 мм окупанти били по одному з опорних пунктів сил АТО поблизу Гнутового. А вже по обіді незаконні збройні формування з таких же мінометів випустили понад півдесятка мін по оборонцях Красногорівки. Обстріл противник вів із західних околиць тимчасово окупованого Донецька. Водночас загарбники вдарили з міномету калібру 120 мм по житловому кварталу Красногорівки. На щастя, в результаті прильоту ворожої міни ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Донецький напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення проросійські бандформування відкривали вогонь двічі. Спершу, ще до світанку, бандити з великокаліберних кулеметів обстріляли один з опорних пунктів сил АТО у південному передмісті Авдіївки. А вже у другій половині дня бойовики з мінометів калібру 120 й 82 мм відкривали вогонь поблизу Кам'янки.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту сьогодні зафіксовано найбільше ворожих обстрілів. Зокрема, під вогонь з 82-мм мінометів та озброєння БМП противника сьогодні потрапили оборонні укріплення ЗСУ поблизу Кримського. Окрім того, в районі Кримського, а також Старого Айдару та Новотошківського, підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали позиції сил АТО із гранатометів різних модифікацій. Зі стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь неподалік н.п. Шарів Кут.

Попри ворожі обстріли, втрат серед українських військовослужбовців сьогодні не було.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: