Бойовики тримають у полоні 109 українців - Геращенко

Бойовики тримають у полоні 109 українців - Геращенко
Полонені на Донбасі

Представник України в Мінській гуманітарній підгрупі наголосила, що серед заручників у полоні терористів перебувають як військові, так і цивільні люди

У списку заручників на тимчасово окупованій території Донбасу залишаються 109 заручників.

Про це повідомила представник України в Мінській гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«На сьогодні в списку заручників залишається 109 українців, це цивільні і військові. Деякі військові перебувають у тюрмах більше двох років, ще після Іловайська, Дебальцевого. В Мінську ми не маємо повноважень обговорювати кримські питання, ключовим завданням гуманітарної групи є звільнення заручників з окупованого Донбасу. Дуже хочеться мати позитивні новини в питанні звільнення», - написала політик.

За словами Геращенко, про зусилля зі звільнення заручників йшлося під час зустрічі її і посла Тоні Фріша, координатора ОБСЄ в Мінській гуманітарній підгрупі, з родичами бранців.

«Посол Фріш розповів про своє перше за ці півтора року відвідання тюрем в ОРДЛО, де він мав можливість поспілкуватися з нашими військовими і з підлітками, яких затримали як «диверсантів-терористів». Для мам і дружин заручників було надзвичайно важливо почути з перших вуст інформацію про умови утримання бранців. Відверто говорили про переговорний процес, про наші зусилля для звільнення заручників», - розповіла Геращенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: