Бойовики взяли в полон ще кількох українців

Бойовики взяли в полон ще кількох українців

Цивільні люди виїжджають на Донбас і там їх затримують та обвинувачують у незрозумілих злочинах, яких вони не скоювали

Ще одного громадянина України було затримано на окупованій території Донбасу, коли той приїхав додому на похорон батьків. Затриманий не був силовиком. Про це в коментарі «Укрінформу» сказав радник керівника Служби безпеки України, керівник центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт. 

«Це цивільна особа (український громадянин, який виїхав тимчасово на окуповану територію. – Ред.). За останніх кілька тижнів додалося кілька осіб. Виїжджала пара у Донецьк на урочисту подію до своїх друзів, і один з цієї пари має відношення до силових структур, це правда, але є й інші випадки, про які говорить Ірина Геращенко, це коли звичайні люди виїжджають, їх там затримують та обвинувачують у незрозумілих злочинах, яких вони не скоювали», – сказав Тандіт. 

На питання, чому цивільна людина зацікавила бойовиків, Тандіт прямо не відповів, але натякнув, що деякі обвинувачення з боку ОРДЛО є безпідставними. 

«Є певні обвинувачення, які йому висуваються. Наприклад, один з тих, кого затримали, нещодавно мав відношення до роботи в судах. Він теж розглядається з боку ОРДЛО як людина, яка нібито там, наприклад, вела шпигунську діяльність, що є цілковитою нісенітницею, або обвинувачення українських силовиків у тому, що начебто українські силовики вербують дітей, що є цілковитим безглуздям», – розповів Тандіт. 

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook заявила, що ще одного громадянина України було затримано на окупованій території Донбасу: він приїхав додому на похорон батьків. Вона додала, що є відчуття, що «друга сторона намагається затримати якомога більше українців, аби потім шантажувати і торгуватися».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: