Бойовики запровадили надзвичайний стан у Докучаєвську

Бойовики запровадили надзвичайний стан у Докучаєвську

В результаті бойових дій і зупинки роботи водоводу припинено подачу води у Докучаєвськ

Бойовики ОРДО заявляють про запровадження у Докучаєвську режиму надзвичайної ситуації через зупинку насосної станції першого підйому Південнодонбаського водоводу.

Про це йдеться на онлайн-ресурсі бойовиків «ДАН».

«Внаслідок відключення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водоводу комунальним підприємством «Компанія «Вода Донбасу» 11 червня у Докучаєвську запроваджено режим надзвичайної ситуації місцевого рівня. В результаті бойових дій і зупинки роботи водоводу припинено подачу води у Докучаєвськ», – зазначено у повідомленні.

«Для мінімізації наслідків НС водопостачання міста здійснюється від водозабору «Травневий» ДП «Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат», також організовано підвіз води силами «МНС ДНР», підприємств і приватних осіб», – додали бойовики.

Як відомо, насосна станція першого підйому Південнодонбаського водоводу під Ясинуватою зупинила роботу в результаті нічних обстрілів. За даними МінТОТ, руйнування значні, на відновлювальні роботи знадобиться тривалий час.

За даними відомства, під загрозою водопостачання – Красноармійський, Волноваський, Добропільський райони, а також Маріуполь. 

Нагадаємо, 8 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

Через це п’ять районів Донбасу опинилися перед загрозою припинення водопостачання.

Близько полудня 10 червня роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону було відновлено. Воду до споживачів планувалось подати, починаючи з 22 години того ж дня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: