Британія готує жорсткий розрив з ЄС?

Британія готує жорсткий розрив з ЄС?
reuters

Вихід Великобританії з єдиного європейського ринку, буде супроводжуватись обмеженням на свободу працевлаштування для громадян країн-членів Євросоюзу на території королівства

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у вівторок, 17 січня, оприлюднить деталі виходу країни з Євросоюзу, передає DW з посиланням на інформацію британських ЗМІ. Її виступ відбудеться в урядовій будівлі для особливих прийомів в центрі Лондона.

Глава уряду, як очікується, оголосить жорсткий сценарій виведення країни з ЄС. Подібна стратегія, зокрема, буде передбачати вихід Великобританії з єдиного європейського ринку, що дозволить запровадити обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн-членів Євросоюзу на території королівства.

Крім того, Лондон, згідно з цим планом, припинить членство в Митному союзі з ЄС та вийде з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі, зазначає телеканал. Припинення дії договору про Митний союз дозволить британському уряду розпочати переговори про можливе укладання двосторонніх угод про вільну торгівлю з такими країнами, як США та Австралія.

За даними видання The Sun, Тереза Мей продемонструє прихильність оголошеній раніше формулі «Brexit means Brexit» («Брексіт означає брексіт»). Ця формула свідчить про категоричність розриву Лондона з Брюсселем. Перші практичні кроки для реалізації змін на трьох вказаних напрямках можуть бути зроблені вже протягом 75 днів з моменту їх оголошення. Нагадаємо, у серпні 2016 року Тереза Мей пообіцяла, що перетворить вихід країни зі складу ЄС в успіх і наголошувала при цьому, що «Великобританія не повернеться в ЄС через чорний хід». Представник британського уряду, однак, відповідаючи на запитання німецької агенції прокоментувати подібні публікації, назвав їх «спекуляцією». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: