Британія підтвердила передачу даних НАБУ щодо паспорта Насірова

Британія підтвердила передачу даних НАБУ щодо паспорта Насірова
Посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф

Раніше Насіров та його адвокати заявили, що у нього немає британського паспорта

Посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф заявляє, що лист Британії до НАБУ щодо громадянства екс-голови ДФС Романа Насірова є справжнім.

Це вона пише у Твіттері

«Посольство ВБ підтверджує направлення листа НАБУ від 06.03.2017 та подальшої інформації, наданої Паспортною службою ВБ українській стороні», - підкреслює Джудіт Гоф.

Раніше екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров та його адвокати заявили, що у нього немає британського паспорта. Насіров стверджував, що документи сфальсифіковані. Він заявив, що має сумніви щодо того, чи була це офіційна відповідь.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків заявив на судовому засіданні, що, за даними посольства Великої Британії, Насіров отримав паспорт громадянина Великої Британії з серійним номером 508434080 у січні 2013 року.

Як відомо, сьогодні суд відмовився стягувати з Насірова 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. 16 березня за Насірова внесли заставу 100 млн грн і він вийшов на волю.

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Насірову до 26 червня. Суд також зобов'язав Насірова здати паспорти.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Читайте також матеріали «Главкома» «Чому Насіров? Усі подробиці гучної справи»«Як зливають справу Насірова. Нові деталі (документ)»«Справа на 100 мільярдів. Чому Насіров здав лише попередників».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: