Британія почне вихід з ЄС до кінця березня 2017 року

Британія почне вихід з ЄС до кінця березня 2017 року

Тереза Мей вважає, що Brexit зробить Велику Британію незалежною та суверенною державою.

Тереза Мей пообіцяла скасувати Акт про європейські співтовариства 1972 року, який ввів у дію законодавство ЄС у Британії

Велика Британія офіційно розпочне процес виходу зі складу ЄС не пізніше березня 2017 року.

Про це заявила прем’єр Британії Тереза Мей, повідомляє BBC.

За словами прем'єра, переговорний процес щодо виходу країни з ЄС розпочнеться у першому кварталі 2017 року.

Прем'єр-міністр сказала, що процес виходу з ЄС буде досить складним і висловила надію, що зараз почнеться підготовча робота з країнами, які залишаються в складі ЄС, щоб, коли настане момент, процес переговорів був більш гладким.

«Це важливо не тільки для Британії, це важливо для всієї Європи, щоб ми зробили це найкращим чином, з найменшими проблемами для бізнесу», - сказала вона.

Це означає, що процес виходу Британії з ЄС завершиться до березня 2019 року. Процедура здійснення статті 50 займає близько двох років.

Раніше прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що переговори з «брекситу» не можуть завершитися будь-якою угодою, що надає британцям більше прав, ніж громадянам будь-якої іншої країни за межами ЄС. Про це Лондон неодноразово попереджали і інші лідери країн ЄС і чиновники Євросоюзу.

Прем'єр-міністр Тереза Мей пообіцяла скасувати «Закон про європейські співтовариства 1972 року», який ввів у дію верховенство законодавства Європейського союзу на території Великобританії.

Скасування закону 1972 року не вступить в силу, поки Великобританія не покине ЄС, ініціювавши дію статті 50 Лісабонського договору . Британський уряд включить всі необхідні європейські закони в британське законодавство, а ті з них, які будуть визнані непотрібними, будуть скасовані пізніше.

Видання зазначає, що в Британії діє понад 90 тисяч законодавчих актів, прийнятих Європейським парламентом. Близько 80% з них відображені в суверенному законодавстві.

Як відомо, на референдум про членство Британії в ЄС 23 червня перемогу здобули прихильники виходу країни з союзу. Реакцією європейських лідерів на підсумки референдуму стала вимога до Лондона як можна швидше почати процедуру виходу з Євросоюзу.

В результаті «брекситу» Британія може втратити частину переваг торговельних угод з країнами ЄС. Більшість жителів міських районів і молодь голосували за те, щоб залишитися в Євросоюзі. У Лондоні проти виходу з європейського співтовариства висловилися близько 60%. Вже на наступний день після оголошення підсумків референдуму петицію з вимогою проведення повторного голосування підписали понад 2 млн осіб, на сьогоднішній день - вже близько 4 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: