Британські туристи заради грошей масово симулювали отруєння на курортах в Іспанії

Британські туристи заради грошей масово симулювали отруєння на курортах в Іспанії

Сотні британських туристів симулювали харчове отруєння в Іспанії

Поліція Іспанії веде розслідування відносно майже 800 британських туристів, які після відпочинку на Балеарських островах симулювали харчове отруєння, щоб роздобути компенсацію від страхових компаній. Поліція в п'ятницю, 20 жовтня, також повідомила, що вона виявила 77 фірм, які пропонують британським туристам свої послуги.

Масове шахрайство стало можливим завдяки британському законодавству в сфері захисту прав споживачів, яке не вимагає від пред'явника страхової рекламації медичної довідки і дозволяє подавати скарги протягом трьох років після перебування в будь-якому готелі. Британські компанії, що користуються цією лазівкою в законодавстві, активно діють на іспанських курортах, пропонуючи британцям безкоштовні послуги з метою отримати комісію в разі успішного пред'явлення позову.

Таке шахрайство широко поширене не тільки на Балеарських, але і на Канарських островах, де на частку британців припадає третина всіх відпочиваючих. На острові Тенеріфе в минулому році, наприклад, роз'їжджав автомобіль швидкої допомоги з написом «Клініка рекламацій».

З січня 2016 року готелі на Івіс, Мальорці і Менорці зафіксували 700-відсоткове зростання рекламацій зі скаргами на харчове отруєння. Туристичної галузі на Балеарських островах вже завдано значної шкоди. За даними поліції, загальна сума вимог компенсації за харчове отруєння досягає 4,5 млн євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: