Британські ЗМІ: Росіяни роздратовані перемогою Джамали

Британські ЗМІ: Росіяни роздратовані перемогою Джамали

У тріумфі української співачки росіяни вбачають усілякі «теорії змови» і закликають бойкотувати «Євробачення»-2017 в Україні. Про це пишуть всі провідні британські видання.

Поразка Сергія Лазарева зачепила російських політиків. Наприклад, заступник голови комітету з культури і колишня акторка Олена Драпеко вважає, що результати «Євробачення» були «політично вмотивованими» і є результатом пропагандистської війни, яка ведеться проти Росії. Про це пишуть журналісти The Times.
Також у статті підкреслюється, що росіян сильно дратує сам факт перемоги етнічної кримської татарки. А також те, що Джамала виступила з піснею, присвяченою депортації свого народу з Криму у 1944 році. Видання зазначає, що зі своєї рідної землі співачка поїхала від початку російської анексії Криму в 2014 році.
Видання The Daily Telegraph відзначає, що в РФ вважають перемогу України незаконною, вбачають усілякі "теорії змови" й вимагають бойкотувати конкурс, який відбудеться 2017-го року в Україні.
А ось ресурс The Daily Mail називає минуле «Євробачення» найбільш політизованим», а пісню Джамали «суперечливою».
Неоднозначний аналіз дало авторитетне видання The Guardian. «Україна перемогла, проте народне голосування говорить про те, що думки про Росію більш неоднозначні, ніж багато хто вважає», - пишуть журналісти. Як тільки Джамала представила свою пісню, так росіяни почали кричали про «нечесну гру» і про те, що конкурс має «антиросійський» характер. Також The Guardian акцентує увагу на тому, що в цілому Росія отримала набагато більше голосів на «народному» голосуванні, ніж від членів національних журі.
Нагадаємо, у Стокгольмі 15 травня завершився фінал конкурсу «Євробачення», на якому перше місце посіла Україна. Етнічна кримська татарка Джамала одержала перемогу з піснею про депортацію кримських татар у 1944 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: