Британських міністрів зобов'язали відкласти закордонні поїздки через голосування по Brexit

Британських міністрів зобов'язали відкласти закордонні поїздки через голосування по Brexit

Ініціатором рішення виступила Консервативна партія Великобританії

Декількох членів кабінету міністрів Великобританії зобов'язали відкласти закордонні поїздки доки не почнеться процедура виходу країни з ЄС. З відповідним розпорядженням виступила Консервативна партія. Про це повідомляє The Telegraph.

Згідно з повідомленням, прийняттяю цього рішення сприяло побоювання партії втратити більшість у парламенті перед голосуванням по законопроекту про Brexit, на якому консерватори мають намір виступити проти запропонованих поправок.

Консерватори також занепокоєнні тим, що деякі проєвропейськи налаштовані представники партії можуть приєднатися до опозиції і проголосувати за запропоновані Палатою лордів поправки до законопроекту.

При цьому Sky News додає, що Палата лордів 13 березня може схвалити законопроект про Brexit без внесення яких-небудь змін. Телеканал зазначив, що після цього можна буде негайно запустити процедуру виходу Великобританії з Євросоюзу.

«Главком» також повідомляв, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може ввести в дію процедуру виходу країни з ЄС вже у найближчий вівторок, 14 березня. 

Канцлер Німеччини Ангели Меркель дала зрозуміти, що якщо Тереза Мей введе наступного тижня в дію 50 статтю, то 27 країн в ЄС проведуть шостого квітня надзвичайний саміт.

Натомість президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер сподівається, що Британія повернеться в ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: