Британський фрегат буде стежити за російським кораблем, який повертається в порт

Британський фрегат буде стежити за російським кораблем, який повертається в порт

Фрегат відправлений в західну частину Ла-Маншу, щоб простежити за рухом російського корабля, коли той буде проходити через британські територіальні води

Королівський флот Великобританії направив фрегат HMS Sutherland стежити за російським великим протичовновим кораблем «Віце-адмірал Кулаков», який входив до складу ударної групи в Середземному морі, і тепер повертається в російський порт після виконання своїх завдань.

У повідомленні, опублікованому на сайті королівського флоту Великобританії говориться, що фрегат відправлений в західну частину Ла-Маншу, щоб простежити за рухом російського корабля, коли той буде проходити через британські територіальні води, – повідомляє Росбалт.

«Місія HMS Сазерленд, як і колег по НАТО, полягає в тому, щоб уважно стежити за російським кораблем, забезпечуючи безпеку країнам, омиваним Північним морем і Ла-Маншем», – сказано в заяві.

Командувач фрегатів Тріш Кон заявив газеті The Telegraph, що подібні проходи російських кораблів не є чимось незвичайним, але «Королівський флот готовий у будь-який час захищати британські територіальні води».

«Віце-адмірал Кулаков» покинув Середземне море в кінці листопада. Як повідомляла прес-служба Північного флоту, 30 листопада корабель увійшов в Атлантичний океан. Корабель виконував завдання в Середземному морі до складу ударної групи на чолі з авіаносним крейсером «Адміралом Кузнєцовим».

Британія також стежила за пересуванням всій авіаносної групи, коли вона прямувала в Середземне море. Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон тоді пообіцяв, що військові простежать за кожним кроком» російських судів на їх шляху. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: