Бурбак: «Народний фронт» наполягає не визнавати російську Думу після виборів у Криму

Бурбак: «Народний фронт» наполягає не визнавати російську Думу після виборів у Криму

Відповідно до проекту постанови, авторами якої є депутати «Народного фронту», Верховна Рада України не визнає легітимність Державної думи і не визнає проведені вибори

Верховна Рада повинна відреагувати на вибори до Держдуми Росії і ухвалити постанову про невизнання цих «виборів». Про це заявив з трибуни парламенту керівник фракції НФ Максим Бурбак.
«Ми повинні відреагувати, ми як українці, на той фарс, який відбувся останніми вихідними у Росії, – це вибори до так званої Державної думи. Впевнений, у цьому парламенті є більшість патріотів, хоча й присутня російська агентура», – наголосив Бурбак.
«Кремль проводив вибори на українській території. Але ці вибори стали одразу нелегітимними, бо проводилися на території незаконно анексованого Криму, на території української держави», – наголосив він.
Бурбак зазначив, що відповідно до проекту постанови, авторами якої є депутати «Народного фронту», Верховна Рада України не визнає легітимність Державної думи і не визнає проведені вибори.
«Вибори до Думи Росії на окупованих територіях України і Грузії – це приклад цинічної зневаги прав людини і міжнародного права», – зауважив керівник фракції.
«Закликаємо президента порушити питання на Генеральній Асамблеї ООН. Делегація України в ООН має використати всі наявні засоби для міжнародного невизнання незаконних парламентських виборів у Росії. Міністерство закордонних справ повинно провести таку ж роботу в інших міжнародних організаціях, а також парламентських асамблеях», – наголосив Бурбак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: