Через Монтян Нацрада застосувала санкції до радіо «Вести»

Через Монтян Нацрада застосувала санкції до радіо «Вести»
Радіо «Вести»

Ведучий не зупинив гостю радіостанції Тетяну Монтян, коли та висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала до радіостанції «Вести» санкцію «попередження». Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член Нацради Сергій Костинський.

«Перевіркою встановлено, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції Тетяна Монтян висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності, допускала у прямому ефірі ненормативну лексику. При цьому ведучий передачі не зупинив та не зробив зауваження щодо неприйнятних висловлювань», – написав він.

Нацрада дійшла висновку, що має місце порушення вимог закону України «Про телебачення і радіомовлення», згідно з яким «не допускається використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, зазіхає на честь і гідність особи», та «телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва...».

Крім того, Нацрада зафіксувала ознаки порушення вимог закону про квоти радіостанцією «Вести» (ТОВ компанія «Мастер», Харків): 44% – частка ведення передач українською мовою (має становити 50%).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: