Через обмеження транзиту Росією на кордоні стоять майже українських 130 вагонів

Через обмеження транзиту Росією на кордоні стоять майже українських 130 вагонів

Вагони простоюють на українсько-білоруській ділянці державного кордону, їх не пропускають через запровадження Росією з 1 липня нових обмежень українського транзиту

Майже 130 вагонів з товарами з України, призначеними для Казахстану і Киргизстану, простоюють на українсько-білоруській ділянці державного кордону, їх не пропускають через запровадження Росією з 1 липня нових обмежень українського транзиту. Про це повідомила прес-служба акціонерної компанії «Укрзалізниця».
«На прикордонних передавальних станціях України і Білорусі через запровадження додаткових обмежень щодо транзиту через територію Росії товарів походженням з України, які прямують до Республіки Казахстан і Киргизької Республіки, вже затримано майже 130 вагонів призначенням для цих республік», - сказано в повідомленні.
У зв'язку з цим «Укрзалізниця» пропонує перевізникам везти вантажі за альтернативними маршрутами в обхід Росії, зокрема, за маршрутом, який проходить територією України, Грузії й Азербайджану і пролягає через Чорне і Каспійське моря.
«За таким маршрутом вже здійснюється доставка українських і європейських вантажів на адресу одержувачів країн Середньої Азії», - додали в прес-службі.
Крім того, «Укрзалізниця» просить вантажовідправників прискорити надання вказівок перевізникам щодо подальших дій з вантажем.
Відповідно до Угоди про міжнародне залізничне вантажне сполучення, неприйняття вантажів Російською Федерацією є перешкодою для здійснення перевезення. У такому разі за повідомленням перевізника вантажовідправник зобов'язаний надати вказівки щодо подальших дій з вантажем (зміна маршруту або переадресація). До отримання вказівок вантажовідправника перевізник здійснює нарахування, які, згідно з цією угодою, повинні бути відшкодовані перевізнику.
Нагадаємо, за даними Мінекономрозвитку, станом на ранок 13 липня на кордоні України з РФ було затримано 72 залізничних вагони, які прямували до Казахстану і Киргизії, 13 з цих вагонів було відправлено за зміненим маршрутом, решта 59 залишалися на російсько-українському кордоні.
1 липня Росія запровадила додаткові обмежувальні заходи щодо транзиту українських товарів по своїй території. Зокрема, вони передбачають продовження терміну дії продуктового ембарго щодо ряду українських товарів, включаючи продовольство і промислову продукцію, до 31 грудня 2017 року, обмеження на транзит товарів до Казахстану і Киргизстану, повну заборону на транзит товарів, що потрапляють під дію ембарго або передбачають стягнення мита.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: