Черги за супом і трансляція Ради. На площі Конституції отаборилося до тисячі мітингувальників

Черги за супом і трансляція Ради. На площі Конституції отаборилося до тисячі мітингувальників

Акція протесту біля Верховної Ради 19 жовтня 2017 року

Фото: Главком 

У центрі Києва третій день триває акція протесту

Ситуація під Верховної Радою станом на 11 годину залишається спокійною і контролюється правоохоронцями. Число учасників мітингу зросло, проте не перевищує тисячі осіб, повідомляють правоохоронці.

Також на площі Конституції знаходиться велика кількість журналістів. Активісти слухають аудіотрансляцію із зали засідань парламенту, де сьогодні після 12:30 мають розглядатись питання щодо депутатської недоторканності.

Кореспондент «Главкому» зазначає, що сьогодні чи не найбільший інтерес з боку мітингувальників викликає польова кухня біля парламенту. Зокрема, у черзі до польової кухні стоять кілька десятків людей. Вони їдять суп з пластикових тарілок. Втім, за словами кухарів, суп вже закінчується, тому вони вже почали готувати нову партію їжі. Але наразі в необмеженій кількості є чай, чим і користуються мітингувальники.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив організувати аудіотрансляцію засідання ВР для мітингувальників. Вони у свою чергу пообіцяли слідкувати за тим, хто й як голосує.

Як повідомлялося, сьогодні у залі засідань парламенту на час відкриття сесії зареєструвалося 342 депутати.

Першим питанням сьогодні у Раді розглядається урядовий законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (№6327), який сьогодні депутати розглядатимуть вже третій день поспіль.

Із 17 жовтня під стінами Верховної Ради проходить акція, організована кількома політичними силами і громадськими організаціями. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд.

На вимогу мітингувальників керівники фракцій на погоджувальній раді 17 жовтня вирішили розглянути в четвер законопроекти щодо скасування депутатської недоторканості і законопроекти щодо зміни виборчої системи.

Читайте матеріали «Главкома»:

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: