Чергові чвари в Раді: Гринів посварився з Ляшком

Чергові чвари в Раді: Гринів посварився з Ляшком

Гринів відреагував на критику на свою адресу з боку Ляшка

Голова Блоку Петра Порошенка Ігор Гринів під час позачергового засідання Верховної Ради попросив не звалювати на фракцію відповідальність за голосування депутатів.

Гринів також оприлюднив результати голосування щодо звільнення одного з суддів: «Не називаючи прізвищ, а тільки цифри: «Самопоміч» – 26 (присутніх у залі. – Ред.), а голосують 23, «Батьківщина» – 21, а голосує 14, Ляшко (Радикальна партія) – 21, а голосують 17, «Народний фронт» – 81, голосують 58. Якби хоча б третина ваших депутатів проголосувала... Нема чого переводити на БПП, це щонайменше нечесно».

Так Гринів відреагував на критику на свою адресу з боку лідера Радикальної партії Олега Ляшка. «Я звертаюся до колеги, лідеру фракції БПП Гриніва. Ви говорите, що ви не голосуєте за звільнення суддів тому, що вони десь 200 грн не так заробили, або розглянули справу. А скажіть, будь ласка, а судді Апеляційного суду міста Києва... За їхнє звільнення чому ви не голосуєте? Ці судді розглядали майданівські справи, вони залишали чинними рішення районних судів і людей «по бєспрєдєлу» тримали у в'язницях... Ви не голосуєте за звільнення судді Демидовської (яка посадила людину в тюрму без розгляду її справи), чому?» – сказав Ляшко.

Потім Ляшко пішов далі і звинуватив БПП у неповазі до президента. «Я звертаюся до шановних колег з БПП. Як треба не любити і зневажати українців, власного президента, самих себе, український парламент, щоб так принижувати його», – зазначив лідер РПЛ.

Як відомо, це не єдина суперечка, яка виникла сьогодні у парламенті. Раніше лідер фракції Олег Березюк, нарікаючи на погану відвідуваність сьогоднішнього засідання парламенту, заявив, що «олігархічна кліка» сказала своїм «слугам» не приходити сьогодні в парламент. Після чого йому зробив зауваження перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: