Чи потрібна випускникам із села фора при вступі до вишів? Опитування

Чи потрібна випускникам із села фора при вступі до вишів? Опитування

«У багатьох сільських школах немає умов для нормального навчання», - визнав в інтерв’ю «Главкому» директор департаменту вищої освіти Міносвіти

Міністерство освіти і науки запровадило неоднозначні зміни при вступі до вишів: «сільський коефіцієнт». Бали вступників, які закінчили школу в сільському населеному пункті, цьогоріч помножувалися на 1,02.

Є дві обов’язкові умови для застосування коефіцієнту. Абітурієнт повинен:

• закінчити школу в сільському населеному пункті цього року;
• бути зареєстрованим у селі чи селищі, за винятком селищ, що входять до складу міст, та смт.

У Міносвіти підрахували: під час ЗНО діти із сільської місцевості складають його традиційно гірше, ніж учні з міських шкіл.

«У багатьох сільських школах немає умов для нормального навчання», - зазначив в інтерв’ю «Главкому» директор департаменту вищої освіти Міносвіти Олег Шаров.

Міністр освіти Лілія Гриневич вважає, що таким чином відомство може зрівняти шанси на вступ абітурієнтів з міста і сіл. «Ми не можемо створити рівного доступу для отримання освіти у селі та в місті, але вважаємо, що необхідно підтримати сільську молодь», – сказала вона.

Однак у нововведення має і негативний бік: через «сільський коефіцієнт» постраждали відмінники, які не змогли вступити на бюджет, незважаючи на більш ніж достатню кількість набраних на ЗНО балів.

Свою думку щодо доцільності введення коефіцієнту ви можете висловити, взявши участь в опитуванні:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: