«Чиновники» окупованого Криму спалили більшість генераторів

«Чиновники» окупованого Криму спалили більшість генераторів

З 284 дизель-генераторів на території окупованого росіянами українського півострова нині працює тільки 75

Так званий віце-прем'єр підконтрольного Кремлю уряду Криму Володимир Серов доручив провести службове розслідування у зв'язку з тим, що велика частина дизель-генераторів на півострові опинилася в неробочому стані.

Про це повідомляє Крым.Реалии із посиланням на прес-служба російського уряду Криму.

«У тому, що з 284 дизель-генераторів у нас працює тільки 75, винні не погодні умови, а люди, що обіймають певні посади. Прошу провести службове розслідування, доповісти про причини і конкретних осіб, винних в тому, що під час аномальної спеки, за наявності власних можливостей, ми не забезпечили потребу у необхідній кількості електроенергії», – сказав Серов.

Уранці 10 серпня міністр енергетики Росії Олександр Новак розпорядився перевірити все наявні в Криму генератори. На нараді в Ялті Новак зазначив, що обсяг енергоспоживання в Криму і в регіоні сусідньої Росії – Кубані – 7 серпня «перевищив історичний максимум навантажень і становив 1249 Мвт».

За кілька днів у Євпаторії сталося 14 аварійних відключень світла. Вночі 6 серпня опинилися знеструмленими населені пункти в районі Судака і Старого Криму, а наступного дня електрику відключили в Гурзуфі і Курортному, а також в Севастополі і Сімферополі.

28 липня Крим на кілька годин залишився без світла через аварію в Краснодарському краю Росії, звідки електроенергію енергомостом подають на півострів. За інформацією кримського Міненерго, протиаварійна автоматика спрацювала через високої температури повітря. Для безперебійного енергопостачання в Криму будують дві ТЕС з використанням незаконних ввезених газових турбін Siemens.

В анексованому Росією Криму, попри запуск третьої нитки російського енергомосту навесні 2016 року, продовжуються відключення світла. З грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і енергомостом з Кубані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: