Чийгоз звернувся з СІЗО до 76-річного кримського татарина, заарештованого за пікет

Чийгоз звернувся з СІЗО до 76-річного кримського татарина, заарештованого за пікет
Сервер Караметов
Фото: Радіо Свобода

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз письмово звернувся до 76-річного Сервера Караметова, заарештованого на 10 днів за одиночний пікет. Звернення розмістила в Facebook його дружина Ельвіна Аблялімова.

Термін арешту Караметова закінчується 19 серпня вночі, і в листі заступник голови Меджлісу шкодує, що не може приєднатися до тих, хто буде зустрічатиме 76-річного співвітчизника біля ізолятора тимчасового тримання.

«Але, ще більше я шкодую, що не був поруч з Вами, коли Вас затримували ці негідники ... Я знаю, що наша молодь не залишить без уваги репресії, що проводяться над нашим народом. І тим більше не дасть в образу своїх батьків і дідів», - йдеться у зверненні Ахтема Чийгоза.

Літній кримськотатарський активіст Сервер Караметов був затриманий 8 серпня в окупованому Сімферополі за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза.

9 серпня підконтрольний Кремлю Залізничний суд окупованого Сімферополя присудив йому 10 діб адміністративного арешту за «опір співробітникам поліції».

Очікується, що Сервер Караметов вийде на свободу ввечері 19 серпня, близько 22-ї години.

Як повідомлялося, російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство».

7 серпня прокуратура попросила суд призначити для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років з відбуванням покарання у колонії загального режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: