Чубаров пропонує сформувати міжнародний санкційний «список Чийгоза»

Чубаров пропонує сформувати міжнародний санкційний «список Чийгоза»
Ахтем Чийгоз

До списку мають увійти особи, причетні до порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував главам зовнішньополітичних відомств та організацій в Україні запровадити персональні санкції за «списком Ахтема Чийгоза». Про це він повідомив на щорічній зустрічі з главами іноземних дипломатичних представництв, міжнародних структур та організацій в Україні.

«Пропозиція формування міжнародного списку санкцій персональних, причетних до порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму. Ми його називаємо «список Ахтема Чийгоза». В цьому списку мають зайняти місця судді Верховного суду РФ, які підтвердили незаконне рішення про незаконну заборону Меджлісу кримськотатарського народу», - сказав Чубаров.

Нагадаємо, заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу інкримінують «організацію та участь у масових безладах під стінами» кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Арешт Чийгоза у Криму продовжили до 8 січня.

Адвокат Микола Полозов не виключив, що суд у Криму прискорює судовий процес у справі Чийгоза, щоб винести вирок до 26 лютого — «річниці» його затримання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: