Ціни на газ в Європі піднялися до шестимісячного максимуму

Ціни на газ в Європі піднялися до шестимісячного максимуму

На найближчому до України майданчику CEGH (Австрія) спотовий газ коштує $221

Спотові ціни на європейських біржових майданчиках продовжують зростати, і, станом на 8 вересня підвищилися до максимального показника за останні шість місяців.

Про це свідчать дані біржових торгів, повідомляє Liga.net.

На німецькому газовому хабі NCG ф'ючерси за тиждень - з 1 по 9 серпня - зросли на 3,5% - з $206,4 до $213,6 за тис. кубометрів. Котирування голландського хабу TTF за місячним контрактами за тиждень також підвищилися більш ніж на 3% і 8 серпня торгувалися на рівні $213 за тис. кубометрів.

На найближчому до України майданчику CEGH (Австрія) спотовий газ коштує $221. Це максимальна ціна за останні шість місяців. В останній раз такі котирування спостерігалися в кінці квітня - початку травня цього року. Зростання цін в Європі призведе до прямого підвищення цін на імпортний газ для України, додає видання.

За нинішніх котирувань з урахуванням транспортування та інших витрат газ на кордоні буде коштувати близько $230-235 за тис. кубометрів.

На вересень НАК «Нафтогаз України» підвищив ціни на газ для промислових підприємств на 6,7% до 6 061 - 7 291 гривень/тис. кубометрів без ПДВ ($225-270) з урахуванням маржі продавця.

Нагадаємо, декілька днів тому британець Чарльз Проктор пішов із наглядової ради «Нафтогазу» через відсутність реформ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: