Ціни на нафту обвалилися: РФ та інші країни не приєднались до обмежень ОПЕК

Ціни на нафту обвалилися: РФ та інші країни не приєднались до обмежень ОПЕК
Видобуток нафти Росією

Нездатність змусити виробників нафти поза межами ОПЕК приєднатися до обмежень видобутку сировини спричинила падіння цін

Міністри енергетики Росії та інших країн, що видобувають значні обсяги нафти, обговорили пропозиції Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), але не погодилися обмежити видобуток.

Нездатність змусити Росію, Казахстан, Азербайджан, Бразилію, Мексику та інших виробників поза межами ОПЕК приєднатися до обмежень спричинила падіння цін на сировину 31 жовтня майже на 4%. Нафта марки Brent 1 листопада станом на 7:00 за Києвом котирувалася нижче позначки 49 доларів за барель, американський еталон WTI є дешевшим – менш як 47 доларів за барель.

Після зустрічі, яка відбулася наприкінці минулого тижня у Відні заступник міністра енергетики Казахстану Магзум Мірзагалієв сказав, що його країна «готова розглянути» заморожування або скорочення обсягів виробництва, але «ми ще не готові підписати» таку угоду. За словами Мірзагалієва, виробники продовжуватимуть переговори і мають час до 30 листопада, щоб досягти згоди.

Від початку року ціни на нафту зросли з рівня менш як 30 доларів за барель до рівня понад 50 доларів за барель у жовтні.

Нагадаємо, в кінці вересня члени організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) на зустрічі в Алжирі домовилися про обмеження обсягів видобутку нафти з листопада. Видобуток буде обмежено до 32,5 млн барелів на добу. На даний момент країни-учасники ОПЕК можуть добувати до 33,24 млн барелів нафти в день. Після цього рішення ОПЕК ціни на нафти пішли вгору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: