Цього року ЄС виділить українським силовикам 2 млн євро на реформу

Цього року ЄС виділить українським силовикам 2 млн євро на реформу

EUAM Ukraine у 2017 році здійснює 45 проектів в Україні

Консультативна місія ЄС в Україні (EUAM Ukraine) у 2017 році здійснює 45 проектів для сприяння реформуванню правоохоронної системи України. Загалом на ці проекти місія виділяє понад 2 млн євро. Про це в інтерв'ю DW повідомив голова місії Кястутіс Ланчінскас.

«Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Фінансуватимуться тренінги і поїздки наших колег до інших європейських держав для обміну провідним досвідом. Так само ми фінансуватимемо обладнання для правоохоронних органів… Будемо віддавати техніку – автомобілі», - пояснив Ланчінскас DW.

Голова місії ЄС уточнив, що йдеться про позашляховики, які досі використовувалися місією ЄС. Автомобілі передадуть українській стороні «за місяць-півтора».

Серед найважливіших проектів, які на даний момент фінансує місія - створення системи співпраці між Європолом і українськими правоохоронними органами, а також community policing. Якщо співпраця з Європолом стосується передовсім протидії організованій злочинності, то community policing - це політика, спрямована на налагодження зв'язків між представниками місцевих громад та поліцейськими.

EUAM Ukraine почала працювати в Україні наприкінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектора цивільної безпеки України, до якого належать передусім поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: