Цього року вісім росіян отримали статус біженця в Україні

Цього року вісім росіян отримали статус біженця в Україні

За 11 місяців 2016 року за захистом до України звернулися 69 громадян Росі

Державна міграційна служба України заявляє, що станом на листопад 2016 року вісім громадян Російської Федерації отримали статус біженця в Україні.

Як йдеться у відповіді ДМСУ на запит Радіо Свобода, всього за 11 місяців 2016 року за захистом до України звернулися 69 громадян Росії, з них 8 отримали статус біженця, а 10 отримали додатковий захист.

Крім того, у Державній міграційній службі повідомили, що за 11 місяців 2016 року громадянство України за територіальним походженням набули 1704 громадянина Росії, указами президента прийнято до громадянства України 104 росіянина.

У серпні в Україні просив притулку російський активіст Роман Рословцев, відомий, зокрема, тим, що багато разів виходив на акції протесту в центрі Москви в масці президента Володимира Путіна, за що його щоразу затримували. Як повідомляли тоді прикордонники, росіянин звернувся із заявою щодо отримання статусу біженця на території України «у зв’язку з політичним переслідуванням у Росії».

Вже наприкінці вересня Рословцев був знову затриманий у центрі Москви за чергову протестну акцію, хоч уже й без маски Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: