Данилюк просить ДФС негайно перевірити сплату ним податків

Данилюк просить ДФС негайно перевірити сплату ним податків
Міністр фінансів Олександ Данилюк

Данилюк подав апеляційну скаргу на рішення суду про дозвіл на розслідування його можливої несплати податків

Міністр фінансів України Олександр Данилюк просить Державну фіскальну службу провести перевірку повноти сплати ним податків. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«…Незважаючи на всю безглуздість ситуації та очевидну заангажованість справи, я вважаю за необхідне зняти всі штучно спровоковані підозри та можливі домисли в суспільстві. Тому, відповідно до пп. 17.1.8 ст. 17 та 78.2 ст. 78 Податкового кодексу, прошу Державну фіскальну службу провести перевірку повноти сплати мною податків у відповідності до законів України. Це моя власна ініціатива, аби остаточно зняти всі питання», - написав міністр.

Крім того, він просить НАЗК невідкладно оприлюднити результати перевірки, яку воно проводить, згідно із законом, як спеціально уповноважений орган з 22.02.2017 року. «Відповідно до закону, вона мала бути завершена протягом 90 днів. У разі неготовності результатів, прошу НАЗК в найкоротший термін завершити перевірку», - повідомив Данилюк.

«Зважаючи на резонансність справи, прошу ДФС розпочати перевірку негайно та закінчити її в найкоротші терміни. Це необхідно для того, щоб не допустити дестабілізації напередодні виходу України на зовнішні ринки капіталів, наступної стадії перемовин з МВФ та ключового етапу бюджетного процесу (всі ці процеси координуються міністром фінансів)», - зазначив Данилюк.

Він також додав, що буде добиватися «скасування незаконних рішень вже прийнятих щодо мене і протистояти будь-яким можливим незаконним діям в майбутньому». «Розгляд апеляційної скарги, яку ми вже подали, призначено на 7 серпня, понеділок», - повідомив міністр.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що Печерський районний суд міста Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данилюка на предмет можливого ухилення від сплати податків. 18 липня до слідчого судді Печерського райсуду Києва надійшло клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України про призначення документальної позапланової перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що поки що не отримував жодних офіційних документів від Генеральної прокуратури або інших органів про проведення щодо нього розслідування у справі про несплату податків. 

Також він заявив, що при ухваленні рішення про дозвіл на розслідування його можливої несплати податків суд порушив норми законодавства. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: