Данилюк розповів, як продаватимуться держпідприємства

Данилюк розповів, як продаватимуться держпідприємства

Продавати держпідприємства необхідно за допомогою міжнародних інвестиційних банків, зазначив Данилюк

Фонд державного майна не здатний продавати державні підприємства. Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Ми розуміємо, що Фонд державного майна не спроможний продавати (держпідприємства - ред) зараз, і, насправді, ми не зможемо відновити цю спроможність протягом короткого часу. Тому ми робимо наступний підхід: ми ділимо компанії на дві групи. Великі компанії будуть продаватися за допомогою радників міжнародних інвестиційних банків – ті, хто в цьому розбираються, в кого є репутація ... а дрібнота буде продаватися через електронні аукціони», – зазначив він.

Нагадаємо, держава отримала понад 3 млрд грн від приватизації п'яти енергокомпаній. Так, протягом літа Фонд держмайна України продав на торгах по 25% акцій - «Донецькобленерго», «Київенерго», «Західенерго», «Дніпроенерго» і «Дніпрообленерго». У ФДМУ аукціони називають вдалими, адже під час останнього конкурсу ціна акцій зросла більш ніж удвічі. А ось торги по «Донбасенерго», «Одесаобленерго» і «Сумиобленерго» не відбулися через відсутність покупців.

Приватизація енергокомпаній - одне із зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом (МВФ), щоб отримати черговий валютний транш. Можливість взяти участь в торгах мають всі компанії, які не перебувають під санкціями.

Президент України Петро Порошенко заявив, що приватизація об'єктів держвласності має відбуватись відкрито із залученням українських та іноземних інвесторів, але без інвесторів країни-агресора – Росії. 

Фонд державного майна не здатний продавати державні підприємства. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Ми розуміємо, що Фонд державного майна не спроможний продавати (держпідприємства - 5.UA) зараз, і, насправді, ми не зможемо відновити цю спроможність протягом короткого часу. Тому ми робимо наступний підхід: ми ділимо компанії на дві групи. Великі компанії будуть продаватися за допомогою радників міжнародних інвестиційних банків – ті, хто в цьому розбираються, в кого є репутація ... а дрібнота буде продаватися через електронні аукціони", – зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: