Дата введення безвізу для України стане відомою після 24 листопада – Єлісєєв

Дата введення безвізу для України стане відомою після 24 листопада – Єлісєєв
Безвізовий режим

Єлісєєв запевняє, що питання з наданням Україні безвізу вже вирішене

На саміті Україна – Європейський союз 24 листопада не буде названо точну дату отримання безвізового режиму для українців. Про це розповів заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

За його словами, на саміті крім візової лібералізації буде розглянуто низку інших питань. При цьому, незважаючи на те, що питання з наданням Україні безвізу вже вирішене, точну дату його старту поки що оголошено не буде.

«Ні, на саміті такого не буде і не планувалося. На ньому будуть підведені підсумки співпраці Україна – ЄС з моменту першого саміту асоціації в Києві, у 2015 році. Звичайно, в цьому контексті ключовим буде, насамперед, візова лібералізація, оскільки всі умови, необхідні для отримання безвізу, українською владою були виконані», - заявив Єлісєєв

Нагадаємо, 17 листопада Рада Євросоюзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян. Це питання підтримав у четвер комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС.

«17 листопада Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС ухвалив рішення про переговорну позицію щодо візової лібералізації з Україною... Рада взяла до уваги думку, що набуття візової лібералізації для України має відбутися одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізових режимів для усіх третіх країн. – Ред.)», – заявили у керівній інституції Євросоюзу.

Водночас головною політичною умовою для завершення цього процесу має бути ухвалення насамперед нового, так званого запобіжного, механізму щодо призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: