DCH інвестувала в Харків більш ніж 1 млрд доларів - Ярославський

DCH інвестувала в Харків більш ніж 1 млрд доларів - Ярославський
Президент і власник групи DCH Олександр Ярославський на харківському економічному форумі

Ярославський вважає, що харківський економічний форум відкриває нові перспективи для українського бізнесу

У Харкові продовжує роботу ІХ Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Форум традиційно проходить в кращому п'ятизірковому харківському готелі «Premier Palace Hotel Kharkiv», власником якого є бізнесмен, президент і власник групи DCH Олександр Ярославський.

На спільному з почесними учасниками форуму та дипломатами брифінгу Ярославський зазначив, що в 2017 році Харкову вдалося організувати найпредставницький економічний захід за всю історію його проведення.

«Мене як бізнесмена в першу чергу цікавлять практичні речі, які будуть обговорюватися на цьому форумі. Але я за всю історію Харкова не пам'ятаю, щоб форуми збирали таку кількість представників різних країн і делегацій. Це, звичайно, відкриває великі можливості для бізнесу. Я хотів би висловити глибоку вдячність Юлії Олександрівні Світличній, губернатору, за те, що вона організувала таку кількість потенційних партнерів, які можуть бути у харківського і українського бізнесу. Сподіваюся, що цей форум дасть і принесе конкретні і практичні результати», - сказав Ярославський.

Виступаючи з трибуни форуму, він зазначив, що ніщо так не привертає партнерів інвестувати в проекти, як особистий приклад місцевого бізнесу. «Коли ти сам інвестуєш - це найкраща агітація партнерів вкладати. За останні 5 років я і компанія DCH вклали в харківський регіон понад 1 млрд дол. Це такі проекти як аеропорт, спільна інвестиція з державою, приватно-державне партнерство. Це і готель, в якому ви перебуваєте, це і стадіон, спортивна інфраструктура, це і торгові центри, це і Харківський тракторний завод. Ми не збираємося на цьому зупинятися», - зазначив Ярославський.

Він запропонував іноземним партнерам приєднуватися до інвестування у виробничу сферу, зокрема ХТЗ, але також запевнив, що група DCH має достатню кількість інших готових інвестпропозицій.

У свою чергу голова Харківської ОДА Юлія Світлична зазначила, що на форум прибули 30 іноземних делегацій, 15 послів держав. Всього на економічному форумі присутні близько 500 учасників. «Сьогодні в Харкові проходить інвестиційний форум. Це найпотужніша економічна подія східної України, до якої ми готувалися цілий рік. Майже 500 учасників сьогодні зберуться для відвертої розмови, щоб напрацювати перспективні напрямки розвитку національної економіки, побачити, які нові шляхи та інструменти інвестування можна впровадити», - сказала вона, додавши, що за результатами заходу підпишуть договори на 75 млн дол. і 7 меморандумів про співпрацю.

Посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що для США харківський регіон потенційно дуже важливий. «Ми сподіваємося на плідну співпрацю з цим регіоном. Сьогодні я прибула на цю подію разом з членами Палати представників Сполучених Штатів, а також з представниками бізнесу», - сказала посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: