Децентралізація сприяє розвитку сільського зеленого туризму - експерт

Децентралізація сприяє розвитку сільського зеленого туризму - експерт

В процесі децентралізації кошти громад залишаються на місцях, і громада вирішує на які інфраструктурні об’єкти їх витрачати

Процеси  децентралізації дають можливість громаді самій вирішувати куди витрачати кошти. Це буде сприяти диверсифікованості зайнятості. Покращення інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах дає можливість туристам приїздити в села. Такі думки висловила професор Національного університету біоресурсів та природокористування України , член правління Спілки сприяння розвитку сільського туризму (на громадських засадах) Леся Забуранна під час прес-конференції  в прес-центрі «Главкома».

За її словами, на сьогоднішній день не всі регіони можуть повернутися до класичного сільського господарства та промисловості, адже велика кількість інфраструктури зруйнована. Відповідно люди повинні шукати якісь альтернативні шляхи зайнятості, підприємництва. Світовий досвід показує, що це є красивий та ефективний вид діяльності, який сприяє розвитку сільській території. Багато громад будуть мати рішення про те, щоб спрямовувати частину коштів та зусиль саме в цю сферу діяльності.

«Розумієте , в громаді люди вирішують на що вони спрямовують свої зусилля,  а не є централізованим чином, коли ті, хто вирішують, не розуміють як потреби, так і можливості того чи іншого населеного пункту», - зауважує Забуранна.

Нагадаємо, що в процесі децентралізації кошти громад залишаються на місцях, і громада вирішує на які інфраструктурні об’єкти їх витрачати. У 2017 рік Україна вступила із понад трьома сотнями об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Читайте також інтерв’ю ідеолога децентралізації, директора з розвитку науки Інституту громадянського суспільства Анатолія Ткачука

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференці:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: