Деканоідзе про справу поліцейського Олійника: після рішення суду у мене тремтіли руки

Деканоідзе про справу поліцейського Олійника: після рішення суду у мене тремтіли руки
Екс глава Нацполіції Хатія Деканоідзе

Екс-глава Нацполіції не розуміє, чому суд відпустив водія «шаленого BMW», а поліцейського залишив у СІЗО

Справа поліцейського Сергія Олійника, який під час переслідування авто в Києві застрелив пасажира, показала, як нова система бореться зі старою.

Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловила екс-глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

«Прокуратура закінчила розслідування. Це для мене дійсно був переламний момент. Я відчула дуже сильно, як нова система бореться зі старою. Треба було зупиняти ту машину? Так. Хто винний в тому, що відбулось? П’яний водій чи поліцейський, який зупиняв машину, яка через весь Київ мчала на швидкості під 180 кілометрів на годину? А якби це б був день, і діти в цей час би йшли до школи, люди на роботу і так далі? Коли суд відпустив водія, що був п’яним, коли це сталося, у мене просто руки тремтіли. Як так можна?

Але прокуратура не змінила своїх поглядів, не змінила статтю (Олійнику закидають саме замах на вбивство двох і більше людей (стаття 15 Кримінального кодексу) та перевищення службових повноважень - «Главком»). Подивимось, що скаже суд», - сказала вона.

Деканоідзе зізналася, що вболіває за долю Олійника.

«За Олійника я дуже хвилююсь… Жодна людина не могла не обуритися, коли суд відпустив водія BMW Хропачевського, а цього хлопця-поліцейського залишили у СІЗО», - зазначила вона.

Екс-глава Нацполіції заперечила, що подібні історії доводять безглуздість боротьби.

«Головне, щоб молоді люди, які до нас прийшли, не відчули цього. Не подумали: якщо так давить прокуратура, то нащо ми прийшли? А таких у нас 12 тисяч у патрульній поліції… Є такі речі, які не мені, але патрульним, новому поколінню дають зрозуміти: ви там намагайтеся щось робити, але якщо ви щось не так зробите, ми вас завжди будемо, вибачте, «мочити», - сказала вона.

Деканоідзе запевнила, що прикривати поліцейських ніхто не збирався і не збирається.

«В тому числі, тих патрульних, яких затримувала внутрішня служба безпеки. Бо позбавлятися покидьків треба. Але також – і це важливо – треба захищати ті крихкі зміни, які були вже зроблені», - наголосила колишня очільниця Нацполіції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: