Деканоїдзе: В регіонах корупція зростила між собою поліцію, прокуратуру, СБУ та суди

Деканоїдзе: В регіонах корупція зростила між собою поліцію, прокуратуру, СБУ та суди
Нацполіція

Екс-глава Нацполіції пояснила, чому в регіонах важко було змінити керівників силових структур

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв’ю «Главкому» розповіла, в структурі Нацполіції існував і досі залишається великий кадровий голод. Отже саме тому, реформуючи міліцію в поліцію, не вдалося змінити керівників областей та міст. Крім того, за багато років ці керівники буквально «зрослися» із подібними собі корупціонерами в СБУ, прокуратурі та судах.

«У Києві нам вдалось змінити ситуацію (оновити кадровий склад). Інша справа – на місцях, де корупція зростила між собою поліцію, прокуратуру, СБУ, суди. У регіонах вони співіснують, як моноліт. Ця зв’язка легко пояснюється їх взаємозалежністю – адже, наприклад, незаконно закрити кримінальне провадження поліцейський може лише за домовленістю і з відома прокурора», - розповіла Деканоїдзе.

І все ж таки кількох людей на ключових посадах в регіонах вдалося замінити. Але на тлі кадрового голоду дуже часто керівництво Нацполіції було змушені керуватись, в першу чергу, наявністю чи відсутністю альтернативних кадрів.

«А людей, що відповідали б таким посадам, і могли б впоратись із завданням, знайти дуже складно. Тому що за кілька років ми не створили кадровий резерв», - зазначила екс-глава Нацполіції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: