Деканоїдзе: З жовтня слідчі та оперативники Нацполіції отримують зарплату 10 тисяч гривень

Деканоїдзе: З жовтня слідчі та оперативники Нацполіції отримують зарплату 10 тисяч гривень
Хатія Деканоїдзе

На думку Деканоїдзе, поліцейський з мізерною зарплатою не може ефективно працювати

Після оновлення корпусу патрульних екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе планувала здійснити масовий набір у кримінальну поліцію, заповнити вакансії дильничних інспекторів. Про це вона розповіла в інтерв'ю Главкому.

«Нових людей у кримінальну поліцію ми лише розпочали залучати – це слідчі і нові дільничні», - сказала Деканоїдзе.

Задля цьому були відкриті двері поліції для випускників юридичних вищих навчальних закладів. «Тобто, не треба закінчувати міністерські «вузи», щоб отримати посаду у Нацполіції. Цей процес вже розпочався, тривають прозорі відбори. Тобто, після оновлення корпусу патрульних, мій план був такий: здійснити масовий набір в органи слідства, оперативні підрозділи і оновити/заповнити вакансії дільничних інспекторів», - зазначила Деканоїдзе.

За її словами, мотивують зарплатою. «Раніше слідчий отримував зарплату 4600 гривень на місяць, але з жовтня цього року, за рішенням Кабміну, ця сума зросла до 10 тисяч. Таку ж саме зарплату отримають оперативні співробітники. І це є дуже гарною мотивацією», - вважає вона.

На думку Деканоїдзе, поліцейський з мізерною зарплатою не може ефективно працювати. У нього завжди буде спокуса перейти у кримінал.

«В будь-якому разі, я впевнена, що поступово нове покоління у поліції змінить старе, - зазначила вона. - Нас часто критикують, що ми не всіх звільнили, інша половина закидає, що звільнили професійних кадрів... Але було кілька причин, що заважали кадровому оновленню. Одна з них – поліцейські комісії, які відповідають за кадровий відбір, довгий час не працювали. Річ у тім, що до їх складу входять не лише співробітники МВС, а й представники з обладміністрацій, місцевих рад і так далі, а їх не було – через місцеві вибори, втручання політиків і таке інше. Як наслідок, поліцейські комісії ми отримали лише наприкінці серпня».

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: