Деканоїдзе запевняє, що відставка фактично всієї «грузинської» команди просто співпала в часі

Деканоїдзе запевняє, що відставка фактично всієї «грузинської» команди просто співпала в часі

Екс-глава Нацполіції пояснила, що про свою відставку ще раніше попередила і міністра, і президента, і прем’єра

Екс-глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що відставка фактично всієї «грузинської» команди просто співпала в часі.


«Тому в цих реаліях я не займу якусь посаду. Але я залишаюся в Україні. Я поки не можу говорити на такі теми. У мене накопичилось багато всього. Мені зараз потрібно приділити увагу сину, своєму здоров’ю. Найближчим часом їду у Відень на конференцію говорити про реформи в Україні. Хочу нарешті показатися лікарям, бо маю проблеми зі здоров'ям, а діагноз не можуть поставити. Чесно, не знаю, чим займатимусь далі. Вперше в житті я залишилась без роботи і конкретних планів», - розповіла Деканоїдзе..

Екс-глава Нацполіції пояснила, що про свою відставку ще раніше попередила і міністра, і президента, і прем’єра.

«Щодо моєї відставки. Я про неї, як це передбачено законом, говорила і міністру, і президенту, і прем’єру. Всі про це знали. Я виконала свою функцію, проклала шлях для перетворень. Розумієте, в так звану міліцію вперше прийшла незалежна громадська людина… Але чому я так про себе кажу? Я працювала в поліції в Грузії, та, по суті, я – людина, не пов’язана з системою. Я виконала свою функцію і пішла. Всі – і президент, в тому числі, знали, що в певний момент я це зроблю», - зазначила Деканоїдзе.

За її словами, відставка фактично всієї «грузинської» команди просто співпала в часі.

«Про те, що Гіоргі (Лорткіпанідзе) хотів піти, я знала. Ми з ним про це розмовляли. Всі в поліції знали, думаю… І Міша також знав, що Гіоргі йде. Але ж не вся грузинська команда пішла. Працює Гізо Углава (перший заступник директора Національного антикорупційного бюро, - «Главком»), Гія Гецадзе (заступник міністра юстиції, - «Главком»). Ека Згуладзе (екс-заступник глави МВС, - «Главком») пішла з особистих причин. Давіда Сакварелідзе вижив Шокін з прокуратури. Але Давід залишається в Україні. Міша також залишається в Україні», - пояснила екс-глава Нацполіції.

Деканоїдзе заявила, що залишається жити в Україні.

«Я теж буду жити в Україні. Я громадянка України.

Нагадаємо, екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе написав, що після звільнення грузинської команди з Одеської області, зголоднілі за півтора року «елітні» одеські митники відкрили шампанське.

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

16 листопада, Кабінет міністрів України звільнив Деканоїдзе та затвердив на посаді в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти»

От був час, говорили, що у Хатії подвійне громадянство. Ні. У мене лише український паспорт... Це - моя країна. Я дуже хвилююся за неї. Тут багато ресурсів, які можна було б направити у потрібне русло. Але Грузія – це теж моя країна, звісно. За нею я теж хвилююся дуже... В Грузію, звісно, я буду їздити, буду відвідувати моїх батьків, яких я дуже давно вже не бачила, за якими дуже сумую», - підкреслила екс-поліцейська.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: