Декомунізація дійшла до прикордонників

Декомунізація дійшла до прикордонників

В рамках заходів з декомунізації в прикордонному відомстві уточнено та перейменовано раніше присвоєні радянські назви

У Державній прикордонній службі України у відповідності до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (про декомунізацію), проводяться заходи щодо ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.
В рамках заходів з декомунізації в прикордонному відомстві уточнено та перейменовано раніше присвоєні радянські назви. «Зважаючи на перейменування певних населених пунктів, назви окремих загонів та відділів прикордонної служби, які знаходяться в межах цих пунктів,також змінюються. Так, Котовський прикордонний загін перейменовано на Подільський, а відділ прикордонної служби «Іллічівськ» Одеського прикордонного загону – на «Чорноморськ»», - йдеться у повідомленні.
Загалом в прикордонному відомстві налічується 34 іменні підрозділи, 11 з яких вже найменовані на честь видатних українських діячів та діячів новітнього часу в історії України. Серед них відділ прикордонної служби «Шалигіне» імені Петра Калнишевського, відділ прикордонної служби «Мігове» імені Українського козацтва, корабель морської охорони «Павло Державін» та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: